Asperger
coach
Aspergercoaching
werk

  Neem contact op   Volg Bettie van Veen op Twitter   Bettie van Veen op LinkedIn   Volg Bettie van Veen op Facebook


Asperger en werk; Coaching van Aspergers - Bettie van Veen - Aspergercoach

Mijn collega's halen voordeel uit mijn aparte kijk op de wereld. Projectplannen worden eerst door mij gelezen voor ze rondgaan: 'jij leest altijd met een kronkel' zeggen ze.


Hoe vertel ik het op mijn werk?

Sluit beter aan bij je collega's èn laat je collega's beter bij jou aansluiten Het is veilig om te vertellen wat Asperger is en wat het voor jou betekent in een één-op-ééngesprek, maar je kunt er ook voor kiezen om een presentatie voor je afdeling of team te houden. In een klap weten al je naaste collega’s het. Misschien vind je het wel eng, maar een heleboel mensen zijn je voorgegaan.

Kijk eens naar dit voorbeeld: http://prezi.com/tte3hs-m3fet/asperger/.

Alle rollen zijn belangrijk

Besef dat alle rollen een belangrijke bijdrage aan het team leveren. Het is belangrijk dat je aanvoelt dat alle rollen kwaliteiten hebben die nodig zijn om een project goed af te maken. Er is daadkracht nodig, creatieve ideeën, logisch denken, organisatietalent, gezelligheid, nieuwsgierigheid, contacten buiten het team en zorgvuldigheid. Er is geen hiërarchie in rollen. Overleg eens met je leidinggevende om deze teamrollen te bespreken met het team en zo te bepalen dat iedereen en jij dus ook – juist door zijn ‘eigenaardigheden’ – een waardevolle bijdrage levert.